Wednesday, 2 June 2010

Tak Lama Lagi Dapat Kunci Yeayyy!!!

Hola!! (Saya bersiaran dari opis baru. Tapi takpe la, sekarang belum ada kerja lagi nak buat)

Should I explain more??:)

Happy pun ada, risau pun ada, takut pun ada, macam-macam feeling la time ni! Actually some time last week the developer sent me an email saying that there would be a viewing party last Saturday night. Oh well, tak boleh pegi la sebab nak pegi reception my friend kan (last entry daa...)

So what I did was I went last Sunday instead to view the place. It's really beautiful now, especially the theme-park pool area. Tapi bila dah tengok betul-betul rasa OK gak tak beli unit yang memang mengadap pool sebab dekat jugak their lanai entrance to the pool. Meaning kurang sikit privacy for them. Ala, lagipun yang dekat-dekat pool tu harusla mahal kan, mana la mampu nak beli hehehehe..

Here are some of the photos I took from my visit last Sunday (BTW dah naik pun kat my FB, so kawan-kawan FB dah tengok dah, tak heran pun...hahahhaha)


Ini blok saya, Blok L. Kira paling hujung jugak, tapi at least kat belakang ada tasik:)..(Tapi apasal bunyi macam skema? Sebab guna saya kann??)


My unit is the second from top. Boleh perasan ala-ala nak duduk penthouse!


This is one part of our tropical-themed park-like pool. The wall where the water is sprouting from is the viewing tower.


This pix pulak is taken from the top of the viewing tower. The tower ni ada two levels, and at both levels ada water slides with double loops.


You can start your short sliding journey from this hole...


And then land here;)..It's a shallow pool by the way, so everybody boleh main heheheh. Hmm..Nampak gaya kena work out more la nanti kalau rasa nak mandi kat pool ni hahhahaha...


Dah tu yang ni pulak shallow pool where you can get on a float and sit back and float away (tak kemana pun, keliling pool je la kan..?) sambil kena sembur dengan zirafah la, gajah la, buaya pun ada dekat-dekat situ jugak skodeng orang yang mandi-manda kat sini:)


See?? Kan nak kena sembur dengan zirafah kan??

Hmm..rasanya ni je la nak di share buat kali ini:)

When I visited the site tu, I talked with the nice girl from the developer's office. She told me sekarang they are in the midst of putting up last minute detailing to our units. Most probably owners at blocks A, B, and C will get their keys within this months, and I might get mine in July kot. La ni tengah nak pasang air-cond, kitchen cabinet dan lain-lain tu.

Tak sabar? Yes. Tapi sedih gak, wa takda duit mo deko-deko, reno-reno la..:(. So what I'm thinking is just to redah je pindah masuk, then bila dah cukup pitih baru buat renovation ke, addition ke, massive decoration ke. But have to be mindful of the fact that I'm gonna have my furkids with me, so tak boleh la nak letak delicate stuff kan?

Till then, adios!! Kalau sudi meh la datang berenang. Takyah bayar Sunway Lagoon mahal-mahal pun:D

7 comments:

  1. Kat Sunway ya? Wow cantik nya... kalau my kids tengok nie sure terloncat2 suruh bawak ke sana... nice, nice! nanti share pulak gambar unit yang 2nd from the top to kay!!!

    ReplyDelete
  2. Eti..

    Heheh sorry bukan kat Sunway, kat Puchong aje;)..Puchong Prima..ke Perdana??Nanti I betul-betul clarify la.

    Kalau sudi nanti bawakla anak-anak dtg main mandi-manda sini;)

    ReplyDelete
  3. Yeay! I pulak yg seronok. Paham sgt dgn perasaan dpt kunci rumah baru ni. Tak kisahlah pasal reno2 + deko2 ni, janji boleh tidur rumah sendiri.

    ReplyDelete
  4. Liyana,

    Betul tu. Sekarang ni pun tambah-tambah rumah baru ni will defintely be closer to my new office yg memang dah kat hujung dunia ni, lagila rasa the urgency to move in my own place very very soon!.. BTW have a safe journey home OK!:)

    ReplyDelete
  5. Nanti eynda bawak adam & hannah pegi rumah ray ye :-D

    ReplyDelete
  6. Eynda,

    Boleh ajerrr...;) Mesti seronok budak2 boleh main air..Tapi kita pun kena la jaga

    ReplyDelete

What say you..