Wednesday, 23 June 2010

Sex and the City 2 and Tony Roma's Famous Ribs

Haiii....

Hmm..Best tak sesaja update blog kat opis?:) Takde apa sangat nak cerita, just that last week actually was spent mainly with family, sebab my Mum and Aunt were here visiting us-me and cousin (yang sekarang tengah preggie). So hari-hari bila dah pukul 5 terus clock out and balik rumah my cousin. Nasib baik dekat je dengan ofis, so even lunch time pun boleh balik rumah makan dengan diorang when they didn't go out.

Then last Saturday morning they flew back to Kuching, and we sent them to LCCT. Tapi errmm...sebab parking at that curbside, ada la orang tu kena saman hehehehe... Nanti la ada murah rezeki sikit bayar la..Eee..jahatnya!

Anyway, after sending them kat airport, I went right away back home-rindunya kat anak-anak. Lagipun risau takut makanan diorang tak cukup. Nasib baik pagi-pagi lagi, so sambil-sambil rehat tu bolehla buat kerja rumah. Biasala, sapu lantai, mop lantai, buang sampah etc.

That afternoon, I went out with my girlfriends, Shireeen, Shah and Syakie (yeps..we're the S Sisters!!) to Midvalley, sebab nak lepak-lepak, shopping and watch movie. SEX AND THE CITY 2!!


Thanks Googster!;)

Well, it's a truly girl movie, perfect for an outing with your girlfriends, and I like it better than the last movie. We had a lot of sakit perut sebab gelak moments, and I'll definitely get the dvd once it's out.

Sementara nak tunggu show diorang tu sempat jugak la shopping sikit-sikit;). Almaklumla Jusco pun tengah SALE sekarnag ni kan? I managed to procure a blouse (perfect for both work and outing) and a new pair of shoes. SHIOOKKK!!! And...as always, kitorang kalau kalau keluar, mesti la ada sesi bergambar/cam-whore kan..

Shireen and Syakie. Makan liet-lite dulu kat Belanga di The Gardens

Me and Shah. Oh ya..I just had a haircut last Thursday, so that was the new hairdo debut;)

Pix from Shireen's FB, her cam mahh...

Lepas habis movie, we went for dinner plak. Mati akal jugak carik idea nak makan kat mana, last-last Shireen suggested kat Tony Roma's. Alamak!! Dah la I've been craving for their ribs for weeks!! Ala-ala pucuk dicita ulam mendatang la..so kitorang semua setuju. Tapi kena tunggu jugak la sebab diners memang ramai. Dalam 20 minit jugakla kitorang mundar-mandir kat situ sementara tunggu teh steward to call us for our table, and...as expected, I ordered my idaman hati, the famour Tony Roma's ribs.

Ha tu diaaa...amekkk!! Jangan ingat body kecik ni (kecik kerr..?) tak boleh makan banyak cemni tau! Sekali dengan grilled shrimp. Side dishes were chilli beans (best!) and pesto tomato salad (tak best:()Ermm..tengok balik gambar ni pun dah mengidam balik bendalah ni hehehe..

Dan seperti biasa, sambil makan tu harusla bergambar kan??


Ermm...tengok la dulang (!!) sapa yang dah nak licin tu? Hepp!! Kacau je tangan Shah

Then, alhamdulillah dah kekenyangan, so pinggan pun (or dulang, besar sangat!) licin habis!

Alhamdulillah atas rezeki yang membolehkan kita makan dan habiskan makanan sedap ni;) *Tadah tangan syukur..*

Ni je la kot cerita hari ni. Actually ada lagi cerita pasal anak-anak bulu, tapi knowing myself, nanti terlampau panjang sangatla entry ni jadinya, so I'll save it for another day OK!:)

In the meantime, janganla meleleh sangat air liur tu tengok my ribs tadi, kalau nak, pegi je ke Tony Roma's!:) (Kan best kalau diorang bayar promo Ray ni!!)


No comments:

Post a Comment

What say you..