Sunday, 14 March 2010

Beautiful Blogger?Awww....I'm Flattered;)

Heh...Thanks Leo honey for this award..Malu lerr....


But alas, it comes with a price, a.k.a a tag along with it. Lemme see the syarat-syarat yadda yadda...

OK here goes:
a. Thank & link the person that gave you the award.-CHECK
b. Pass this award onto 15 bloggers you’ve recently discovered and think are fantastic-WILL DO AFTER THIS
c. Contact said Blogs and let them know they’ve won the award. -WILL DO AFTER THIS
d. State 7 things about yourself-OKIE DOKIE

Errmm...15 bloggers??? Sapa yer?I tend to blog-jump la. But if you're reading this, can you please consider yourselves tagged?? And it'd be good if you link me in and let me know you're doing it so that I can skodeng/check out/put you in my reading list/stalk your blog a lot more:)But still, I try ok...

Beautiful people:
1. Juwita
2. Ngegeh Babe-Geng blogger dari Kuching. Jawab jangan sik jawab ok Egeh!!
3.Aqies!!!-Weyyy mek ko wajib jawab tau...Kalo takkk....Hehhehe
4.Miak Nama Onn...Aihh dah malar madah dirik kach tek nak...so tuk nak dapat anugerah mesti polah tag tuk;)<--another Kch blogger
5.Darleng Ejad

Errmm..tu je yg terlintas kat kepala sekarang ni. Tapi if you're reading this, with all my heart I give you this award too. Would reaallly love to hear from you too so link me and let me know by leaving a comment ok!! Like I said, I'd love to skodeng your blogs too!:)

OK apa lagi nak kena buat??Check sat...

Now...7 things about myself? Apa ye..?

1. Mizz Ray loves her job! Heheh..tak percaya??I myself sometimes find it hard to believe. But I love the part where I get to write. Dolu-dolu time sekolah kan, cikgu English dgn cikgu BM mesti pening kepala bila dapat essay daripada Mizz Ray. Bukan apa, cikgu suruh buat 200-word limit, I would memandai-mandai buat until 800 words...Hikkksss...(oops..panjang lak. See?? Suka cerita meleret-leret mahh...)

2. Suka jugeks menari. Time sekolah pernah jadik wakil sekolah (and indirectly, Malaysia) in the friendly Festival Lagu Rakyat. Kitorang perform sambil menyanyi lagu-lagu tradisional rakyat Sarawak. Seronok banget! Nyanyi and menari dengan geng sekolah. Dah tu bila masuk uni pun ada gak involve, tapi tah apasal plak malas nak explore bebetul. Even Kolej Kediaman pun ada offer tempat kat kolej so that I can represent the college ni dalam Festival Seni, boleh plak sesenang reject padahal orang lain berebut tempat kat kolej tu. Isshhhh...

3. Masa kecik dulu dok dengan Arwah Atuk and Arwah Nenek lepas dapat adik lelaki. Tapi bila nak start kindy mak ayah amik balik duduk dengan diorang. At that time we lived in another town, about 2.5 hours away from Kuching. Masa nak berpisah dengan Nenek tu memang I mengamuk gila-gila la...Sebabnya, Mizz Ray ni cucu kesayangan Nenek ;). Still miss her till now, and I was the most affected when she passed away when I was in Form 4:(...tadah tangan sedekah Al-Fatihah jap...

4. Masa masuk sekolah rendah (and menengah jugak la...), mesti jadik budak saiz paling kecik kat kelas. Dah tu kan, kalau nak berbaris tu, mesti kena jadik budak berbaris paling kat depan:(...So nak lari pun susah. Nasib baik otak boleh pakai hehehe...

5. Mizz Ray adalah penyanyi yang pasti akan menyumbangkan lagu hahhaha..Pitching lari, hancus!! Tapi sekali sekala pergi karaoke best jugak sumbangkan lagu, boleh release tension. But thank god my rhythm is always right.

6. My first car was a Kelisa, back home in Kuching. Tapi bila pindah KL kena jual pulak. Sedih woorr...Banyak kenangan yang teramat manis dengan kereta (and dalam kereta heheh)..Kaler pun sama dengan my present car- ash gray. Suka kaler tu:)

7. Tak reti berenang, tapi boleh (insyaAllah) float on my back. Tu kira boleh berenang tak???<---sebab boleh buat kuak lentang mahhh...

OK tu je kot nak kena buat in order to accpet this award kan? Ehh jangan lupa ambik and tepek award ni ok!! Everybody is beautifullll...


4 comments:

  1. you are beautiful.. :)
    how r u...? long taim no see... hehe...

    ReplyDelete
  2. wah tahniah.. nang beautiful ktk kak non.. :) si oon pa lagik, diva paling kacs hehehe..

    ReplyDelete
  3. Hai Lady...

    Amboi...panjang je langkah yer...hehehhe..lady pun buat ok!!;)

    ReplyDelete
  4. Hai kal Jis...

    AihhSu Ijamm nak???Pakenak pandey tukar identity indah??Kitak kah reya mintak add kat FB kamek??Sorry mek sik ngelala so kamek ignore jak. Add mek balit OK!!:)

    Anndd...kitak pun sela2 jak sudikan molah tag tuk juak;)

    ReplyDelete

What say you..